Wat je niet ziet

De gezondheid van zorgverleners in de ouderenzorg staat onder druk. Veel mensen houden zich bezig met de vraag: hoe kunnen we goed zorgen voor zorgverleners? Wat hebben zij nodig om het vol te houden?

Dit boek is het resultaat van vier jaar participatief actieonderzoek ‘Gezond Zorgen’. Hierin deden onderzoekers, zorgverleners en een fotograaf samen onderzoek naar de gezondheid van laagbetaalde zorgverleners in de ouderenzorg. De essentie van vier jaar onderzoek is samengevat in vier portretten.

Deze portretten gaan over dat ‘wat je niet ziet’. Over verborgen en verzwegen redenen die de gezondheid van zorgmedewerkers onder druk zetten. Dit boek is een doe-boek. Een uitnodiging om naar de stilte te luisteren en de onzichtbare redenen zichtbaar en bespreekbaar te maken op de werkvloer. Zodat alle zorgverleners gezond kunnen blijven zorgen.

Colofon

Concept: Janine Schrijver
Fotografie: Janine Schrijver
Vormgeving: Rutger Zuydervelt
Drukker: Tuijtel
Jaar: 2022

Onderzoeksteam Wat je niet ziet

Amsterdam UMC, afdeling Ethiek Recht en Humaniora. Met Saskia Duijs, Olivia Plak, Yvonne Jaspers, Usha Jhingoeri, Naziha Senoussi, Casper Mazurel, Zohra Bourik, Tineke Abma, Petra Verdonk, Hannah Leyerzapf, Janine Schrijver.