Met groot genoegen nodigt het bestuur van Leyden Academy on Vitality and Ageing u uit op 17 augustus a.s. voor de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling The Art of Belonging in de Galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

In de tentoonstelling The Art of Belonging staat de ouder wordende mens centraal. ‘Belonging’ verwijst naar een verlangen om erbij te horen zonder concessies te doen aan eigenheid en waardigheid. Een verlangen dat zich extra doet voelen bij ouderen als zij ervaren er níét of niet méér bij te horen, bijvoorbeeld door maatschappelijke dynamiek of toenemende afhankelijkheid. Kunst kan herkenning en troost bieden en zo bijdragen aan ‘belonging.’ Programma

Programma
16:30 Inloop
17:00 Opening door prof. dr. Tineke Abma
17:10 Janine Schrijver, kunstenaar, Reflectie op de fotoserie Forever Young
17:25 Marx Vlemmix, Dans performance: Ik dans dus ik besta
17:40 Dr. Jolanda Lindenberg, Cultureel antropoloog over beeldvorming ouderen
17:55 Afsluitende woorden door Sandrine van Noort
18:00 Borrel in Galerie LUMC

www.lumc.nl

The Art of Belonging
De tentoonstelling is een unieke samenwerking tussen het LUMC en Leyden Academy on Vitality and Ageing. Sandrine van Noort (hoofd Kunstzaken LUMC) en Tineke Abma (hoogleraar ouderenparticipatie en directeur-bestuurder van Leyden Academy) stelden de tentoonstelling samen. Zij nodigden elf kunstenaars uit die in deze tentoonstelling hun kijk op de oudere mens in de samenleving verbeelden.

Deelnemende kunstenaars
Daniëlle van Ark, Melanie Bonajo, Deanna Dikeman, Caren van Herwaarden, Jane van Herwijnen, Paul Kooiker, Julika Rudelius, Bert Sissingh, Janine Schrijver, Marenne Welten, Joost van Wijmen. De tentoonstelling is gekoppeld aan het gelijknamig symposium en de oratie van prof. dr. Tineke Abma die op 23 juni jl. plaatsvonden.
Kijk voor meer informatie daarover op: theartofbelonging.nl