you can find this page online at www.janineschrijver.nl/index.html
skip to content

Janine Schrijver Fotografie

Janine Schrijver Photography
foto Amsterdam UMC

Wat je niet ziet:
Scan de QR codes en luister naar de verhalen.

Dit boek is het resultaat van vier jaar participatief actie onderzoek ‘Gezond Zorgen”. Samen met onderzoekers en zorgverleners hebben we de vraag onderzocht: hoe kunnen we goed zorgen voor zorgverlener? Wat hebben zij nodig om het vol te houden? De essentie van vier jaar onderzoek samengevat in vier portretten.
Deze portretten gaan over dat ‘wat je niet ziet’. Over de verborgen en verzwegen redenen die de gezondheid van zorgmedewerkers onder druk zetten. Een doe-boek wat uitnodigt om te luisteren (QR code scannen) en de onzichtbare redenen zichtbaar ( uitneembare poster) en bespreekbaar te maken op de werkvloer.

Samen met wetenschappelijk onderzoekers van Amsterdam UMC, afdeling Ethiek Recht en Humaniora zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers de essentie in vier portretten. In alle fasen van het onderzoeksproject werd data verzameld middels interviews, dialoogbijeenkomsten, etnografie en art-based onderzoekmethoden zoals photo-voice. Met Saskia Duijs, Olivia Plak, Yvonne Jaspers, Usha Jhingoeri, Naziha Senoussi, Casper Mazurel, Zohra Bourik, Tineke Abma, Petra Verdonk. Wat je niet ziet: vier portretten over de gezondheid van laagbetaalde zorgverleners in de ouderenzorg.